Navigácia

  • DIVADELNÁ HRA "NEBO"

    DIVADELNÁ HRA "NEBO"

    11. apríla 2024 navštívili žiaci 1. – 4. ročníka našej základnej školy Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre. Herci zahrali deťom inscenáciu s názvom Nebo. Spolu s Toninom sa vydali na dobrodružnú cestu na druhú stranu sovích očí. A naozaj to stálo za to... Divadelné predstavenie otváralo tému súžitia dnešných detí so svetom technológií a stavalo ho do kontrastu sveta možností, ukrývajúceho sa v nich samých. Žiaci sa zúčastnili  dramaturgického úvodu či diskusie o tom, ako sa im predstavenie páčilo, čím ich obohatilo, aké pocity v nich zanechalo. Zažili tak krásne dopoludnie strávené v bábkovom divadle a domov si odniesli príjemný umelecký zážitok.

  • ŽONGLÉR V ŠKD

    ŽONGLÉR V ŠKD

    Dňa 10. apríla 2024 si deti v ŠKD mohli pozrieť vystúpenie uja žongléra. Program sa niesol v znamení geometrických tvarov. Žiaci sa po celý čas zapájali do zábavného programu, vďaka čomu mali možnosť overiť si svoje zručnosti. Na záver programu bola diskotéka, počas ktorej si všetci mohli vyskúšať rekvizity uja žongléra. Zaujímavé spestrenie popoludnia v ŠKD sa deťom veľmi páčilo.

    /Viac fotografií nájdete vo Fotoalbume./

  • VEĽKONOČNÉ TVORIVÉ DIELNE

    VEĽKONOČNÉ TVORIVÉ DIELNE

    O pestrý a najmä veselý program sa pred Veľkou nocou opäť postarali študenti SOŠ gastronómie a cestovného ruchu v Nitre spolu s ich pedágogmi a pani zástupkyňou Ing. Martinou Sládečekovou. Veľkonočné tvorivé dielne, ktoré sa v ZŠ Vinodol uskutočnili 27. marca 2024, boli tak vďaka nim naplnené skvelou zábavou, rozmanitými súťažami a najmä detským smiechom. Pre žiakov 1. - 5. ročníka pripravili skvelé dopoludnie, za ktoré im i pani vedúcej našej školskej jedálne patrí obrovské ĎAKUJEME!

    Tvoriví však boli aj žiaci 6. - 9. ročníka. Tí Spolu so svojimi triednymi učiteľmi vytvorili množstvo krásnych veľkonočných prác, ktoré budú zdobiť triedy či chodby našej školy.

    /Viac fotografií nájdete vo Fotoalbume./

  • Informácie: ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZŠ

    Informácie: ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZŠ

    Riaditeľstvo Základnej školy vo Vinodole oznamuje, že

    ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZŠ

    na školský rok 2024/2025

    sa koná v utorok - 9. apríla 2024

    v čase od 13:30 do 17:00 (dieťa v sprievode rodiča)

     

    Škola prijíma prihlášky v papierovej forme. Osobný zápis 9. apríla 2024 je povinný pre každé dieťa. Pri osobnom zápise rodič podpíše dokumentáciu súvisiacu s prijímacím konaním.

    Prihlášku si môžu zákonní zástupcovia vopred stiahnuť a vyplniť:

    Prihláška do 1. ročníka ZŠ - TU 

    Dohoda zákonných zástupcov ZŠ - TU

    Pri zápise rodič rozhodne o zaradení dieťaťa:

    - na vyučovanie etickej výchovy alebo náboženskej výchovy (povinne voliteľný predmet)

    - do školského klubu detí

    Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom a priniesť:

    - rodný list dieťaťa

    - občiansky preukaz rodiča (zákonného zástupcu) dieťaťa

    - v prípade rozvedených rodičov právoplatné súdne rozhodnutie o určení starostlivosti a práv rodičov

    Dôležité upozornenie:

    Zapísané musí byť každé dieťa, ktoré dovŕši do 31. 08. 2024 vek 6 rokov (aj v tom prípade, ak rodič uvažuje o pokračovaní v plnení povinného predprimárneho vzdelávania, t.j. o odklade povinnej školskej dochádzky). Základná škola v šk. roku 2024/2025 plánuje otvoriť pre 1. ročník 1 triedu.

    Informácie na tel. čísle 037/65 98 144 – Mgr. Andrea Čerňanová, zástupkyňa riaditeľky ZŠ

  • Informácie: VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

    Milí rodičia,

    v termíne od 28. marca 2024 do 2. apríla 2024 sa uskutočnia Veľkonočné prázdniny. Vyučovanie bude pokračovať po prázdninách, dňa 3. apríla 2024. Prajeme vám pokojné prežitie veľkonočných sviatkov...

  • PROJEKTOVÉ VYUČOVANIE V ZŠ VINODOL

    PROJEKTOVÉ VYUČOVANIE V ZŠ VINODOL

    Dňa 25. marca 2024 sa žiaci našej základnej školy oboznamovali so svetom peňazí pre ne jednoduchým a pochopiteľným spôsobom. Ich projektové vyučovanie sa venovalo problematike finančnej gramotnosti. Prostredníctvom prezentácií sa dozvedeli, ako a čím platili ľudia v minulosti, ako sa vyvíjali platidlá, aké sú naše peniaze.

    Deti z 2.A sa zahrali na obchod. Pred tým si však nastrihali papierové peniaze, ktoré si uložili do vlastnoručne zhotovených peňaženiek z papiera. Popasovali sa s rôznymi úlohami v pracovných listoch a na záver si zhotovili leták s názvom Euríkov obchod.

    Žiaci 2.B sa zasa zoznámili s dráčikom Euráčikom. Ten im pripomenul, že za nákup v obchode musíme vždy zaplatiť. Oboznámil ich s eurami či centami a predstavil im platobné karty. Druháci si vyskúšali aj „nakupovanie“, počítali peniaze v peňaženke i v pokladničke.

    Tretiaci vytvorili rozmanité výtvarné diela s fianančnou tematikou, šiestaci vypracovali zaujímavé projekty na rôzne finančné témy, napríklad o úvere či sporení, čím získali množstvo dôležitých nových informácií.

    Žiaci 4.A v skupinách porovnávali ceny potravín z obchodných sietí. Rozprávali, odkiaľ majú ich rodičia príjmy a aké výdavky má ich bežná domácnosť. Zistili, že medzi najväčšie výdavky patria potraviny. Za úlohu mali zabezpečiť na týždeň pre štvorčlennú rodinu bežné potraviny v hodnote 100€. Z obchodných letákov vkladali do košíkov lepením rôzne druhy základných potravín, čím vytvorili pestré projekty.

    Deti zo 4.B využili projektové vyučovanie na upevňovanie vedomostí zo slovenského jazyka. Na základe aktuálnej témy "Choroba" si prehĺbili nielen svoje poznatky o gramatických kategóriách, ale rozvinuli si aj svoju slovnú zásobu. Na záver sa pozhovárali o tom, aká strava je vhodná, aby predišli zdravotným problémom.

    /Viac fotografií nájdete vo Fotoalbume./

  • SVETOVÝ DEŇ VODY V 4.A

    SVETOVÝ DEŇ VODY V 4.A

    Dňa 22. marca 2024 si žiaci 4.A pripomenuli Svetový deň vody. V tento deň si štvrtáci v modrom oblečení navodili v triede tú správnu atmosféru. Nadobudnuté poznatky o vode si obohatili rôznymi aktivitami. Získali nové informácie pre život, prečo a ako chrániť vodu v každodennom živote, ako vodou šetriť, ako využívať a chrániť podzemnú vodu, ktorá prepája kolobeh vody v prírode. Tento nepretržitý proces pre existenciu života na Zemi žiaci zrealizovali výtvarnými technikami. Po dokončení práce všetci ochutnali pohár najvzácnejšej tekutiny – vody.  Deň sa im vydaril a všetkým sa veľmi páčil.

  • POZVÁNKA NA DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

  • INFORMÁCIE: PONUKA VOĽNÉHO PRACOVNÉHO MIESTA

    INFORMÁCIE: PONUKA VOĽNÉHO PRACOVNÉHO MIESTA

    Učiteľ/ka ZŠ (2. stupeň)

    Miesto výkonu práce: Základná škola, Školská 1, Vinodol

    Aprobácia: Slovenský jazyk a literatúra 

    Termín nástupu: 3.4. 2024

    Rozsah úväzku: 100%

    Rozsah úväzku: 100%

    Platové podmienky: Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 220/2022 Z. z., ktorými sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

    Vzdelanie: Vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVsŠ SR 1/2020 Z. z.

    Ďalšie požiadavky: Prax v odbore je výhodou; flexibilita, kreativita, kritické myslenie, komunikatívnosť, zodpovednosť, samostatnosť, trpezlivosť a tímová spolupráca; znalosť práce s PC - internet, Word, Excel, Edupage /pokročilý/

    Kontaktná osoba: Mgr. Janka Poláková - riaditeľka ZŠ Vinodol /t.č. 037/ 65 98 144/

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - ŠKOLSKÉ A OBVODNÉ KOLO 2024

    HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - ŠKOLSKÉ A OBVODNÉ KOLO 2024

    6. februára 2024 prebiehalo v Základnej škole Vinodol školské kolo najstaršej a najprestížnejšej recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktorá vytvára a formuje kultúru slovenského národa. V školskom roku 2023/2024 prebieha už 70. ročník tejto celoštátnej postupovej súťaže. Žiaci recitovali v troch kategóriách: I. (2. – 4. ročník), II. (5. – 6. ročník) a III. (7. – 9. ročník) v poézii a próze. Porota si vypočula umelecké prednesy našich žiakoch a určila víťazov, ktorí postupujú do obvodného kola recitačnej súťaže:

    I. kategória  – POÉZIA

    1. miesto: Nela Kozárová (2.A)

    2. miesto: Karin Šranková (2.A)

    3. miesto: Simon Stojka (3.A), Karolína Magátová (4.A)

    I. kategória – PRÓZA

    1. miesto: Matias Hupka (4.A)

    2. miesto: Paulína Kulháňová (4.A)

    II. kategória – POÉZIA

    3. miesto: Bianka Hlinková (6.A), Sofia Hoppanová (6.A)

    II. kategória – PRÓZA

    1. miesto: Monika Biharyová (5.A)

    III. kategória – POÉZIA

    1. miesto: Lukáš Hupka (8.A)

    2. miesto: Ema Vilkovičová (8.A)

    3. miesto: Eva Juríková (8.A)

    III. kategória – PRÓZA

    2. miesto: Viktória Studená (8.A)

    3. miesto: Ján Barát (8.A)

    Všetkým ďakujeme za účasť a víťazom srdečne gratulujeme!

    1. marca 2024 sa v ZŠ s MŠ Lúky uskutočnilo obvodné kolo v recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

    Našu školu reprezentovali žiaci Nela Kozárová (2.A), Matias Hupka (4.A) a Lukáš Hupka (8.A). Monika Biháryová (5.A) sa zo zdravotných dôvodov nemohla zúčastniť. Najviac sa darilo Nelke Kozárovej, ktorá si v I. kategórii - poézia vyslúžila od poroty Čestné uznanie.

    /Viac fotografií nájdete vo Fotoalbume./

  • VESELÉ VIANOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2024

  • Informácie: RIADITEĽSKÉ VOĽNO

  • VIANOČNÁ AKADÉMIA 2023

    VIANOČNÁ AKADÉMIA 2023

    V druhú adventnú nedeľu, dňa 10.12.2023, sa v Kultúrnom dome vo Vinodole konala Vianočná akadémia žiakov našej základnej školy. Tí si pod dozorom pani učiteliek a pani vychovávateliek pripravili pre svojich blízkych krásne sviatočné predstavenie. Pani riaditeľka všetkých divákov slávnostne privítala milým príhovorom. Po ňom už nasledoval pestrý vianočný program, počas ktorého mohli prítomní hostia vidieť rôzne tančeky, pesničky, milé  divadielka či hru na elektrický klavír. Celým programom sa niesol vianočný duch pripomínajúci pravé ľudské hodnoty – priateľstvo, lásku, rodinu a dobro.

    /Viac fotografií nájdete vo Fotoalbume./

  • "KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK 2023"

    "KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK 2023"

    Žiaci 1. – 6. ročníka našej základnej školy sa aj v tomto školskom roku potešili starkých žijúcich v domovoch  dôchodcov a zapojili sa do krásnej charitatívnej zbierky „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Žiaci spolu s učiteľmi, rodičmi a príbuznými opäť naplnili viacero krabičiek od topánok. Pekne vyzdobené a starostlivo zabalené spolu s vianočnými pozdravmi putovali k poverenej kontaktnej osobe. Pevne veríme, že nimi počas vianočných sviatkov potešíme babičky a deduškov žijúcich v zariadeniach pre seniorov v nitrianskom okrese.

    Vianočnými pozdravmi sa rozhodli seniorov obdariť žiaci 6.A, 8.A a 9.A. Krásne pohľadnice doplnené o vianočné veršíky a priania putovali do domova dôchodcov. Isto vyčaria nejeden úsmev na tvári počas blížiačich sa vianočných sviatkov.

  • Informácie: PONUKA VOĽNÉHO PRACOVNÉHO MIESTA

    Informácie: PONUKA VOĽNÉHO PRACOVNÉHO MIESTA

    Školník - údržbár 

    Miesto výkonu práce: Základná škola, Školská 1, Vinodol

    Rozsah úväzku: 50%

    Dátum nástupu: 1.1.2024

    Predpokladaný termín ukončenia výberového konania: 15.12.2023

    Kvalifikačné predpoklady:
    • stredoškolské bez maturity
    • stredoškolské s maturitou
    • platné kuričské oprávnenie

    Zoznam požadovaných dokladov: žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, overené kópie dokladov a o vzdelaní, čestné vyhlásenie o bezúhonnosti, súhlas so spracovaním osobných údajov v zmysle zákona č.
    18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov

    Osobné predpoklady a zručnosti: zodpovednosť za výsledky, precíznosť, spoľahlivosť, komunikatívnosť

    Požadované znalosti: vodičský preukaz typu B

    Kontaktná osoba: Mgr. Janka Poláková - riaditeľka ZŠ Vinodol /t.č. 037/ 65 98 144, zs.vinodol@gmail.com/

  • VIANOČNÉ TVORIVÉ DIELNE 2023

    VIANOČNÉ TVORIVÉ DIELNE 2023

    1. decembra 2023 o 16:30 navštívili priestory našej základnej školy rodičia so svojimi deťmi – žiakmi základnej i materskej školy. Hneď na úvod si pre nich žiaci z divadelného krúžku ako prekvapenie pripravili veselú divadelnú hru. Súčasťou scénky bol i hudobný doprovod pani katechétky na harmonike. Po úspešnom predstavení sa hostia presunuli na prízemie školy, kde ich čakali pracovné stoly prichystané na krásne a najmä kreatívne tvorenie. Niektorí rodičia si priniesli svoj materiál, s inými sa podelili o pomôcky pani učiteľky. Výsledkom boli nádherné vianočné ozdoby, svietniky, dekorácie či venčeky, ktoré neskôr putovali na Vianočné trhy v našej obci.  Pre účastníkov tvorivých dielní bolo pripravené občerstvenie – pagáčiky, koláčiky a detský nealkoholický horúci punč. Celý večer sprevádzali vianočné pesničky a sviatočná hudba. Čarovnú atmosféru dotvárala vôňa čerstvo upečených vianočných oplátok a trubičiek.

    /Viac fotografií nájdete vo Fotoalbume./

  • PASOVANIE PRVÁKOV 2023

    PASOVANIE PRVÁKOV 2023

    Dňa 23.11.2023 sa v 1.A konalo už tradičné Pasovanie prvákov. Staršie ročníky usporiadali pre našich najmladších žiakov divadelné predstavenie o Vajíčku, ktoré išlo na vandrovku. Krásny príbeh o priateľstve, v ktorom kamaráti držia spolu a sú schopní prekonať všetky prekážky, ukončila spoločná pesničká. Zvieratká z predstavenia si pre prváčikov pripravili rôzne zábavné súťaže a úlohy. Pani riaditeľka ich symbolicky pasovala za prvákov základnej školy. Na záver podujatia sa žiakom a učiteľom prihovoril pán starosta. Poďakoval za príjemné dopoludnie a zaželal všetkým veľa šťastia.

    /Viac fotografií nájdete vo Fotoalbume./

  • Informácie: NÁRODNÝ PROJEKT

  • 6.A NA NÁVŠTEVE U VČELÁRA

    6.A NA NÁVŠTEVE U VČELÁRA

    Počas niekoľkých hodín biológie v mesiaci november 2023 nadobudli žiaci 6. ročníka mnoho nových a zajímavých vedomostí v oblasti včelárstva. Prostredníctvom prezentácie, učebných materiálov, vlastných projektov či samotného výkladu od pána včelára mali možnosť žiaci vidieť a priblížiť si život včiel. Dozvedeli sa, aká je úloha každého jedného obyvateľa včelieho úľu, kto alebo čo zapríčiňuje rôzne choroby včiel, kto je ich škodcom i prečo sú včely dôležité pre prírodu. Zistili, ako sa včelári starajú o včelstvá a v čom spočíva ich starostlivosť v každom ročnom období. Spoznali, čo je výsledkom usilovnej práce včiel. Okrem medu sú to samozrejme aj rôzne prírodné liečivá, ako napríklad včelí peľ, včelí vosk, propolis či materská kašička.

    Za čas i za ochotu sprostredkovať žiakom informácie zo života a starostlivosti o včely srdečne ďakujeme pánovi Blažejovi Hlinkovi!

  • BUBNOVAČKA 2023

    BUBNOVAČKA 2023

    20. novembra 2023, v čase 10:00 – 11:00, sme si aj my, v ZŠ Vinodol, pripomenuli pri príležitosti Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí, že "Hlas detí je dôležitý!" Myšlienka podujatia „Bubnovačka - Aby bolo deti lepšie počuť“, ktorá už po desiatykrát upozornila na dôležitosť ochrany detí pred násilím, zaznela v školách na Slovensku i v Čechách. Do podujatia sa zapojili všetci naši žiaci. Hlasným bubnovaním a triednymi diskusiami, sme aj v našej škole vyzdvihli, že téma ochrany detí pred rôznymi formami násilia a potreba včasnej prevencie sú nesmierne podstatné.

strana: